سرمایه گذاری عظیم گروه هفت برای مقابله با طرح کمربند و جاده چین-راهبرد معاصر

سرمایه گذاری عظیم گروه هفت برای مقابله با طرح کمربند و جاده چین

سران گروه ۷ در نشست خود در آلمان با اختصاص بودجه ۶۰۰ میلیارد دلاری برای مقابله با طرح چند تریلیون دلاری «کمربند و جاده» چین موافقت کردند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۴ - ۰۶ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 27
کد خبر: ۱۴۰۰۴۹

به گزارش راهبرد معاصر، رهبران گروه ۷ در نخستین روز نشست خود در آلمان با اختصاص بودجه ۶۰۰ میلیارد دلاری به زیرساخت‌های عمومی و خصوصی کشور‌های درحال توسعه برای مقابله با طرح بزرگ و چندتریلیون دلاری کمربند و جاده چین موافقت کردند.

براساس گزارش «ساندی مورنینگ هرالد»، «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به این مساله گفت: آمریکا ۲۰۰ میلیارد دلار از سرمایه فدرال و بخش خصوصی را طی پنج سال آینده برای حمایت از سرمایه گذاری در کشور‌های با درآمد پایین و درآمد متوسط در زمینه‌های مختلف اختصاص خواهد داد.

بایدن افزود: باید شفاف بگویم، این یک کمک بلاعوض یا خیریه نیست. این یک سرمایه گذاری است که عایدی آن به همه خواهد رسید.

«اورسولا فن درلین» رئیس کمیسیون اروپا نیز تاکید کرد که کشور‌های اروپایی ۳۰۰ میلیارد دلار در پروژه‌های مختلف طی همین دوره ۵ ساله هزینه خواهد کرد تا جایگزینی پایدار برای طرح کمربند و جاده چین که شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در سال ۲۰۱۳ راه اندازی کرد، ایجاد کند.

چین با اعطای وام به کشور‌های مختلف با آن‌ها همکاری می‌کند و یکی از مصادیق این همکاری ها، طرح راه ابریشم نوین است که «یک کمربند- یک جاده» نیز نامیده می‌شود. چین برای اجرایی کردن این طرح بزرگ در پروژه‌های مختلفی سرمایه گذاری کرده است و به عنوان سرمایه گذار اولیه در بسیاری از کشور‌های با درآمد پایین و متوسط به شمار می‌آید و به برخی نیز وام اعطا کرده است.

کشور‌های غربی مدعی هستند که چین با این طرح به دنبال نفوذ به کشور‌های ضعیف و وابسته کردن آن‌ها است.

براساس این گزارش، سران ایتالیا، کانادا و ژاپن نیز در مورد برنامه‌های خود در این زمینه صحبت کردند که برخی از از قبل اعلام شده بود. امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا نیز در این طرح مشارکت خواهند کرد.

نشست دو روزه سران گروه هفت کشور صنعتی دنیا در حالی در آلمان در حال برگزاری است که نشست ناتو نیز روز سه شنبه در بروکسل برگزار خواهد شد.

نشست امسال جی-۷ تحت‌الشعاع جنگ اوکراین و پیامد‌های گسترده آن، از کمبود انرژی گرفته تا بحران غذایی قرار دارد. پیش بینی می‌شود سران حاضر در این اجلاس در پی شکل دادن جبهه متحد در حمایت از اوکراین و فشار بر کرملین نیز باشند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار